Eerste Consult

Aanmelden, en hoe gaat het dan verder?

Tijdens het eerste consult wordt er kennisgemaakt met de orthodontist. Meestal wordt u door de tandarts naar de orthodontist doorverwezen. Maar ook zonder verwijzing is het mogelijk om een afspraak te maken met de orthodontist. Een orthodontist zet je tanden en kiezen recht in je mond. Om een afspraak te maken voor een eerste consult heeft u geen verwijzing nodig van uw tandarts. Het liefst zien we de jonge patiënten in de leeftijd van elf tot twaalf jaar. Op deze leeftijd kunnen we een goede inschatting maken welke beugelbehandeling het beste is voor uw kind. De wisseling hoeft niet altijd voltooid te zijn om een beugelbehandeling te kunnen starten.

Tijdens het eerste consult zal de specialist de situatie van uw gebit, de kaken en het gezicht klinisch beoordelen. We vragen u naar uw verwachtingen en uw medische geschiedenis. Vervolgens zullen we in grote lijnen de mogelijkheden van orthodontische behandeling met u bespreken.
 Soms is de conclusie van het eerste consult dat behandelen (nog) geen zin heeft. Wanneer een behandeling wel zinvol is, volgt een uitgebreid onderzoek alvorens we een beugel plaatsen.

Om een afspraak te maken voor het eerste consult, klik op de knop bij online diensten, “Inschrijven nieuwe patiënt”, vul uw gegevens in en klik op verstuur. U ontvangt dan van ons een e-mail met een datum en tijdstip voor dit eerste consult, indien u geen e-mail adres invult dan ontvangt u een bericht per post. U kunt ons natuurlijk ook altijd bellen (050- 5250487).

De kosten van een eerste consult bedragen € 25,27(code F121A).