Voor de behandeling

Uitgebreid onderzoek

Tijdens het eerste consult hebben we al een indruk gekregen van de staat van uw gebit. Om precies te weten wat de mogelijkheden zijn, is een uitgebreid onderzoek nodig. Tijdens de tweede afspraak worden er digitale röntgenfoto`s en lichtfoto’s van het gezicht en de mond gemaakt.
 Ook worden er gebitsafdrukken gemaakt (het ‘happen’).

Vervolgens stellen we een persoonlijk behandelplan op dat tijdens het derde bezoek met u zal worden besproken. De kosten van een uitgebreid onderzoek zijn € 259,63 (code F125A, F126A, F155A, F156A, F157A, F158A).

Bespreken behandelplan

Als het behandelplan gemaakt is, nodigen we u uit om het met ons te komen bespreken. We bespreken welke beugel(s) nodig zijn, de voor- en nadelen van de behandeling en eventuele alternatieven. Tevens wordt de geschatte behandelduur aangegeven en krijgt u een gespecificeerde kostenraming. Er is alle tijd om vragen te stellen. Vervolgens informeren we uw eigen tandarts over de stappen die genomen gaan worden. Als er een ingrijpende behandeling wordt voorgesteld, kunt u met een gerust hart om bedenktijd vragen. U kunt dan thuis nog eens over het behandelingsvoorstel nadenken. Pas wanneer u zich kunt vinden in het voorgestelde orthodontische behandelplan, worden er afspraken gemaakt om de beugel te plaatsen.